STUDIEDAG 5/11 – HÅLLBAR UTVECKLING

En Waldorfskola i Göteborg

STUDIEDAG 5/11 – HÅLLBAR UTVECKLING

Idag är det studiedag på Martinaskolan och då jobbar vi i kollegiet med hållbar utveckling. Årets tema är Hälsa och välbefinnande och till våren kommer vi specifikt arbeta med psykisk ohälsa. Idag var Omtanken här och informerade oss om hur barn och ungdomar som lider av stress, oro, ångest, ledsamhet, ilska, aggressioner osv kan få stöd.

Så här skriver de på sin hemsida:

Mottagningen Ungas Psykiska Hälsa

Du som är mellan 6 och 18 år och har drabbats av psykiska besvär är välkommen till oss.  Hit kan du vända dig om du har milda besvär, tex:

• Om du är mer ledsen än vanligt.
  • Om du har svårt att hantera stress, oro och ångest.
  • Om du har svårt att hantera ilska och aggressioner.

Vi har internetbaserad terapi (iKBT) och gruppterapier, men även individuell kontakt.

Både barn och föräldrar är självklart välkomna att kontakta oss. Du behöver inte vara listad på vår vårdcentral för att komma till oss.

Elevhälsa, andra vårdcentraler och ungdomsmottagningar är välkomna att kontakta oss via telefon eller via vårt kontaktformulär för konsultation. Vi tar INTE emot remisser.

Just nu deltar vi också i ett forskningsprojekt som vänder sig till ungdomar med självskadebeteende och deras vårdnadshavare. Ta chansen att få hjälp genom en unik behandling!

Telefonkontakt: 031-380 48 44 (växeln öppnar 07.45 helgfria vardagar)

Läs mer här: https://omtanken.se/hos-oss/vardcentraler/for-barn-och-unga-1403/